COVID-19

DAWN është i hapur dhe funksionon në orarin normal të punës. Ne vazhdojmë të kujdesemi për pacientët tanë. Nëse keni një takim të planifikuar në DAWN, ju lutemi planifikoni ta mbani këtë takim, PËRVEÇ nëse dëgjoni nga Klinika DAWN ose jeni duke përjetuar simptoma si ethe, kollë, ose gulçim.

Nëse jeni një pacient që po përjeton këto simptoma, ju lutem telefononi tonë Linja e triazhit të infermierëve COVID-19 në 303-800-9677 ext 504 .

Më poshtë janë pyetjet e bëra shpesh në lidhje me COVID-19 pasi lidhet me pacientët dhe komunitetin tonë. Ne po e përditësojmë këtë faqe pasi të ketë më shumë informacione.

A duhet të kem një takim, ose mund të hyj si një shëtitje në pacient?

Nuk po ecim më me pacientë. Kushdo që dëshiron të shihet, duke përfshirë pacientët e rinj, duhet të telefonojë 303-800-9677 ext 504 për një takim.

A mund të sjell fëmijët dhe anëtarët e familjes/kujdestarët në takimin tim(s)?

Ju lutemi shmangni sjelljen e fëmijëve dhe anëtarëve të familjes/kujdestarëve në takimin tuaj.

Çfarë duhet të bëj nëse kam simptoma të ftohjes ose gripit?

Nëse duhet të shihni ekipin tuaj dhe të keni simptoma aktive, të tilla si ethet, kollë, ose gulçim, ose simptoma të tjera të frymëmarrjes duke përfshirë kongjestion ose rrjedhje hundësh, ju lutemi telefononi linjën tonë të triazhit të infermierëve COVID-19 në 303-800-9677 ext 504 para takimit tuaj. Infermierja do të japë udhëzime nëse duhet të vini në klinikë ose të prisni derisa simptomat tuaja të zhduken.

A kontrollohen pacientët për simptoma të frymëmarrjes?

po, të gjithë pacientët po kontrollohen për simptoma të sëmundjes së frymëmarrjes në hyrje të klinikës.

A duhet të mbaj maskë në klinikë?

Ju duhet të mbani një maskë në klinikë vetëm nëse udhëzohet për ta bërë këtë nga stafi. Kur hyni në klinikë nga dera e përparme, do të kontrolloheni për simptoma të frymëmarrjes. Nëse stafi konstaton se keni simptoma, ata do t'ju japin një maskë dhe do t'ju tregojnë se si ta mbani atë siç duhet. Nëse vishet si duhet, maskat mund të ndihmojnë në uljen e përhapjes së viruseve dhe baktereve të frymëmarrjes.

Nëse familjarët/kujdestarët dhe unë nuk kemi temperaturë ose simptoma të frymëmarrjes, a duhet të mbajmë maskë në publik?

Nr, nëse nuk keni simptoma, nuk ka nevojë të mbani maskë, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Maskat synojnë të parandalojnë pacientët që shfaqin simptoma nga përhapja e sëmundjes te të tjerët. Është më mirë të qëndroni në shtëpi në mënyrë që të mos përhapni sëmundjen tuaj te të tjerët.

A po teston DAWN pacientët për COVID-19?

Vetëm Departamenti i Shëndetit Publik dhe Mjedisit në Kolorado (CDPHE) po teston pacientët. Nëse i plotësoni kriteret për testimin, ekipi juaj mjekësor do të punojë me CDPHE për ta rregulluar këtë. Testimi nuk mund të kryhet me kërkesë të pacientit.

Sa kohë duhet që rezultatet të kthehen?

Në përgjithësi, ne mund të marrim përsëri rezultatet e testit për COVID-19 24 te 48 orë.

A ka ndonjë gjë që mund të bëj për të mbajtur veten, familja dhe miqtë e mi të sigurt?

Hapat më të rëndësishëm që duhen ndërmarrë janë të njëjtë si për çdo sezon të ftohjes dhe gripit:

  • Qëndroni në shtëpi kur jeni të sëmurë. · Praktikoni higjienën e mirë të duarve dhe etiketën e kollitjes dhe teshtitjes duke teshtitur ose kollitur në bërryl.
  • Shmangni kontaktin e ngushtë me njerëzit që janë të sëmurë.
  • Shmangni prekjen e syve, hundë, dhe goja.
  • Pastroni dhe dezinfektoni objektet dhe sipërfaqet që preken shpesh duke përdorur një llak ose fshirje të zakonshme për pastrimin e shtëpisë.
  • Planifikoni se si do të kujdeseni për anëtarët e sëmurë të familjes. Bëni plane për kujdesin ndaj fëmijëve nëse jeni të sëmurë ose nëse fëmija juaj është i sëmurë. Keni një termometër në shtëpi që të mund të kontrolloni për temperaturë nëse ju ose një i dashur ndiheni të sëmurë.