Shërbimet e klinikës

Natën e së martës – Mjekësor & Stomatologjike (Vetëm të rriturit)

Klinika jonë falas mbahet të martën në mbrëmje. Ne ofrojmë vizita të njëjtën ditë nga 6:00 te 8:00 pasdite. Nëse nuk keni takim, ne do të shihemi në një ardhje të parë, së pari shërbejnë bazë. DAWN është një klinikë falas e drejtuar ndër profesionalisht dhe është e pajisur nga studentë të mjekësisë, mjekët, farmacistë, studentë të stomatologjisë dhe stomatologë, terapistë fizikë, infermierë, punonjës social, dhe profesionistë të shëndetit mendor.

Ne ofrojmë shërbimet e mëposhtme të kufizuara me referim nga klinikat tona të së martës:

 • Dermatologji – Lëkura
 • Okulistikë – Sytë
 • Pulmonologji – Mushkëritë
 • Neurologji – Truri
 • Reumatologjia – Nyjet, Muskujve, Lidhjet
 • Psikologji – Shendeti mendor
 • Shëndeti i grave
 • Edukimi për diabetin
 • Optometria – Sytë
Ne NUK sigurojmë shfaqje të kancerit (përfshirë mamografitë dhe kolonoskopitë) përveç testeve pap.
Ne nuk ofrojmë substanca të kontrolluara

Nëse keni ndonjë shqetësim lidhur me këtë dhe mendoni se mund të përfitoni nga një prej shërbimeve tona, te lutem hajde!

Klinika e Pasdites së Pasdites – Terapi fizike (Vetëm me emërim2 në mbrëmje nga 5 pasdite)
Klinika DAWN ofron shërbime të zgjatura të terapisë fizike të mërkurën në mbrëmje. Ne po shohim pacientë për takime një orëshe për të vlerësuar dhe trajtuar lëndimet e reja dhe çështjet e dhimbjes kronike, siguroni plane ushtrimesh të mbikëqyrura, dhe të përmirësojë lëvizjen dhe funksionin.
Studentët e doktoratës të terapisë fizike janë trajnuar për të përmbushur nevojat e kujdesit për pacientin në fushat e mëposhtme:
 • Menaxhimi i lëndimit duke përfshirë diagnostikimin dhe trajtimin e sporteve, punojnë, dëmtime të aksidenteve në shtëpi ose automjete në të gjithë trupin.
 • Menaxhimi i dhimbjes akute ose kronike siç është dhimbja e mesit, dhimbje qafe, ose dhimbje kronike dhe ngurtësim të kyçeve.
 • Ndijor, vlerësimi dhe trajtimi i rrezikut të bilancit dhe rënies për pacientët me çështje ekuilibri ose koordinimi, një histori rrëzimesh ose frikë nga rënie, ose ndjesi ose probleme të dobësisë muskulore.
 • Trajtimi për ata që kanë vështirësi në kryerjen e detyrave të jetës së përditshme, të tilla si ecja, punojnë, dhe punët e shtëpisë për të përmirësuar funksionin.
 • Kujdesi për këmbët diabetike dhe ekzaminimet e plagëve, dhe strategjitë për të parandaluar plagët dhe plagët kronike.
 • Trajtimi dhe strategjitë për të përmirësuar pastrimin e mushkërive dhe strategjitë e trajnimit për të përmirësuar frymëmarrjen në ata me kushte kronike të mushkërive.
 • Vlerësimet dhe trajtimi i simptomave të tilla si marrje mendsh, tjerrje, marramendje, dhe ndjenjën e lëvizjes në qetësi.
Duke testuar
Klinika DAWN ofron testime falas dhe shërbime të imazheve mjekësore për pacientë të kualifikuar, kujdesi mjekësor i të cilëve do të rritet nga rezultatet laboratorike ose të imazhit. Mostrat laboratorike mblidhen nga studentë të trajnuar në klinikë dhe përpunohen nga Laboratori Klinik i Spitalit Universitar. Rezultatet dërgohen me faks përsëri në klinikë dhe pacientët kontaktohen për takimet pasuese.

Klinika DAWN ka pajisje të caktuara testuese që japin rezultate të menjëhershme, të cilat vullnetarët e klinikave të trajnuara mund t'i përdorin për të ndihmuar në marrjen e vendimeve të rëndësishme të kujdesit shëndetësor. Shembuj të këtyre përfshijnë:

 • Testi i panelit lipidik për kolesterolin
 • Testi i sheqerit në gjak për diabetin
 • Testet e HIV-it
 • Testet e grykës dhe gripit

Më në fund, Klinika DAWN ka marrëdhënie me radiologët lokalë për pacientët që kanë nevojë për imazhe mjekësore. Nëse studentët vullnetarë ju identifikojnë si një pacient që ka nevojë për njërën nga këto teste, ne do të punojmë me ju në çdo hap të rrugës për të kryer testin dhe rezultatet t'ju komunikohen përsëri.

Ne gjithashtu mund të ndihmojmë me:

 • Edukimi shëndetësor
 • Lundrimi në sistemin e kujdesit shëndetësor
 • Lidhja me organizatat lokale që ndihmojnë në regjistrimin e sigurimeve

Për më shumë informacion mbi Coronavirus / COVID-19

X